De Nederlandse documentaire Streetkids United II: The Girls From Rio is geselecteerd voor het Pula Film Festival in Kroatie. De film is geselecteerd voor het jeugdprogramma van het festival. Streetkind United II beleeft op het festival, dat in de derde week van juli plaatsvindt, zijn internationale première.

Dat heeft producent JaJa Film Productions donderdag laten weten.

Tijdens het festival worden films vertoond op bijzondere openluchtlocaties. Streetkinds United II vertelt over het WK Voetbal voor straatkinderen, dat vorig jaar in Rio de Janeiro werd georganiseerd. De documentaire volgt het Braziliaanse meisjesteam, de Favela Street Girls, tijdens hun deelname aan dit WK.

Tentoonstelling

Naast de documentaire heeft JaJa Film Productions ook een fototentoonstelling over de Street Child World Cup samengesteld met foto's van de Nederlandse fotografen Robin Utrecht en Marco Hofste.

Deze tentoonstelling was het afgelopen jaar al op meerdere plekken te zien waaronder in de Amsterdam ArenA. De tentoonstelling zal ook in de galerie in het oude stadscentrum van Pula worden ingericht.