Acteurs Joel de Tombe en Priscilla Knetemann spelen de hoofdrollen in Fataal, de speelfilm over zinloos geweld die binnenkort wordt gedraaid. 

Dat heeft producent Take One NL Productions woensdag bekendgemaakt.

Voor De Tombe is het de eerste grote hoofdrol in een film. De acteur was eerder te zien in diverse musicals en speelde recent een grote bijrol in Flikken Maastricht.

Knetemann is vooral bekend als Charley Bogaarts in hitserie Spangas. Ook was zij te zien in de serie Gooische Vrouwen en de twee films die daarop volgden. Bijrollen zijn er voor Mamoun Elyounoussi (Het Paard van Sinterklaas, Pizza Maffia), Mylene d'Anjou en Ronald Top. De titelsong wordt geschreven door componist John Ewbank.

Fataal vertelt over een man die een jongen die een ruzie probeert te sussen en hierbij klappen krijgt. Hij overleeft de aanval, maar krijgt wel last van enorme angstaanvallen die hem beletten goed te functioneren. In het verhaal zitten talloze elementen en anekdotes verwerkt die de nabestaanden van slachtoffers van zinloos geweld de makers hebben verteld.

Aangevallen

Ze hebben onder meer gepraat met de familie van Niels Kooistra uit Leeuwarden en Pierre Weymans uit Alphen aan den Rijn. Kooistra (28) werd aangevallen omdat hij 'midje' zei tegen een jongen die 'mietje' verstond. Weymans (27) overleed tijdens het stappen toen hij probeerde een ruzie te sussen.

Producenten Jesse Bleekemolen (17) en Stijn van Dongen (15) werken voor de film samen met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld. De opnames vinden binnenkort plaats. Het is de bedoeling dat Fataal begin 2016 in première moet gaan. Het tweetal werkt ook aan een theatershow over zinloos geweld.