De acteur Sir Christopher Lee is overleden. De familie van de acteur maakte zijn overlijden bekend. Lee overleed zondag in een ziekenhuis in Londen.

Daar werd hij al enkele weken behandeld vanwege hartfalen en ademhalingsproblemen. De acteur vierde zijn 93e verjaardag in het ziekenhuis.

Lee werd wereldberoemd door zijn rol van graaf Dracula in een reeks Draculafilms. Maar de acteur was ook te zien in The Wicker Man, Lord of the Rings en de James Bond-film The Man With The Golden Gun.

De burgemeester van Londen, Boris Johnson, noemt Lee een van de grootste acteurs van Groot-Brittannië en een 'meester van het macabere'.

Video: Christopher Lee in vijf opmerkelijke rollen

Geen horror-legende

Lee wilde ondanks vele ongure rollen echter niet dat mensen hem enkel en alleen als horror-legende zouden zien, zei hij in een ouder interview met de The Telegraph.

Ook besloot de in 2001 acteur dat hij nooit met pensioen zou gaan. Lee's verdiensten voor de Britse film werden in 2009 beloond met een koninklijke onderscheiding, waarna hij zich Sir mocht noemen.

Metalalbum

De acteur is ook een groot fan van metal. Zo bracht hij in 2010 het album Charlemagne: By the Sword and the Cross uit. In 2013 verscheen er het vervolg: Charlemagne: The Omens of Death. Daar bleef het echter niet bij; afgelopen kerst bracht Lee een kerstnummer uit.

Video: Beluister het nummer