De roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion wordt verfilmd. In november is de eerste draaidag op Curaçao.

Uitgeverij De Bezige Bij maakt woensdag bekend de rechten voor de boekverfilming te hebben verkocht. 

De roman wordt verfilmd door de Amerikaanse regisseur Ernest Dickerson, bekend van Do The Right Thing, Malcolm X, Juice, The Wire en de serie The Walking Dead.

"Toen ik het script las, had ik de film direct voor ogen", zegt hij. "Het is een verhaal over alledaagse mensen die in lastige tijden moeten kiezen tussen moraal en overleving, een spanningsveld dat voor velen herkenbaar is."

De plannen voor de verfilming van Dubbelspel bestaan al langer. Sinds de publicatie van het boek in 1973 zijn er verschillende filmproductiebedrijven geweest die het boek wilden verfilmen.

Jarenlang

Coproducent Ronald Timmermans heeft jarenlang gewerkt aan de scriptontwikkeling en heeft Gregory Elias aan het project verbonden. Elias is organisator van het Curaçao North Sea Jazz Festival en het Curaçao International Film Festival Rotterdam. Hij produceert de film samen met Lisa Cortés, zij produceerde onder andere de film Precious, onderscheiden met een Academy Award.

In 2006 was Dubbelspel door meer dan 700.000 mensen gelezen tijdens de actie Nederland leest van stichting CPNB.