James Cameron ziet de nieuwe Terminator-film als een direct vervolg op de eerste twee die hij jaren geleden maakte. De regisseur slaat deel drie en vier liever over.

"Het doet eer aan de eerste twee delen en gaat dan nog een stuk verder. Ik heb het gevoel dat het de franchise nieuw leven in blaast", aldus de regisseur in een video online gezet door Paramount Pictures.

Cameron regisseerde in 1984 The Terminator en maakte zeven jaar later Terminator 2: Judgment Day. De twee films die daarna kwamen, Terminator 3: Rise of the Machines (2003) en Terminator Salvation (2009), voldeden volgens de regisseur niet aan de eisen. 

"Ik zie Genysis als het derde deel in de reeks", aldus Cameron, die de film zelf niet regisseerde. In 2014 liet de regisseur zich al eens ontglippen geen fan te zijn van deel drie en vier. "Ik heb het gevoel dat ze het idee van de eerste twee films hebben overgenomen en toen niet voldeden aan de potentie."

Terminator: Genysis is vanaf juli in Nederlandse bioscopen te zien. Arnold Schwarzenegger keert na afwezigheid in deel vier weer terug.