Entourage-acteur Jerry Ferrara vindt vriendschap erg belangrijk. "Voor mij zijn familie en vriendschap alles, ze zijn de twee meest belangrijke dingen na mijn eigen gezondheid."

Dat vertelt Ferrara in gesprek met NU.nl.

De acteur speelt samen met Kevin Connolly, Kevin Dillon en Adrian Grenier in de nieuwe film Entourage, over een filmster en zijn beste vrienden.

"Ik denk dat de vriendschap er ook voor zorgt dat Entourage als serie en film zo goed werkt. Wie zou er nou niet de hele tijd met zijn drie of vier beste vrienden uit kindertijd willen rondhangen?", stelt Ferrara. "Het is alleen erg moeilijk om die vriendschappen te behouden als je opgroeit en ouder wordt."

"Ik ben er het levende voorbeeld van dat het wel kan", zegt collega-acteur Kevin Dillon. "Ik ga nog steeds veel om met mijn jeugdvrienden. Sterker nog, mijn vrienden leven in mijn tuinhuis. Wij vieren zijn trouwens ook allemaal goede vrienden, we hebben een goede band."

Bekijk het interview:

Rivaliteit

Net als in de film lenen de mannen elkaar met alle liefde geld uit als dat nodig is. "Hij is mij nog heel veel geld schuldig", grapt Connolly over Grenier. 

"Maar even serieus: vooral in Hollywood vind ik vriendschap erg belangrijk", vervolgt Connolly. "Sowieso zijn goede vrienden onmisbaar, maar in Hollywood komt iedereen ergens anders vandaan. Ik vind het belangrijk om een goede basis van vrienden om me heen te hebben, in zo'n showbizzwereld." 

Over rivaliteit tussen vrienden vertelt Ferrara: "Toen ik jonger was heb ik weleens met vrienden geruziet over een meisje. Tijdens mijn middelbare school-periode was er een hoop rivaliteit om mooie meisjes. Ik kreeg echter al op jonge leeftijd door dat dat niet werkt. Je moet niet met je maten gaan vechten om een meisje, dat is iets heel slechts om te doen."