Bram van der Vlugt leent voor het eerst in lange tijd weer zijn stem aan een tekenfilm. De acteur, die ook bekend is van zijn jarenlange medewerking aan de intocht van Sinterklaas, is binnenkort te horen in de animatiefilm De kleine prins, naar het beroemde boek van schrijver Antoine de Saint-Exupéry.

Dat heeft distributeur Independent Films vrijdag bekendgemaakt.

Andere acteurs die hun medewerking aan de film verlenen zijn Jada Borsato, Loretta Schrijver en Ruben Nicolai. De Kleine Prins vertelt over een klein meisje van wie het leven door haar moeder al helemaal is uitgestippeld.

Elke dag moet zij alles in het werk stellen om te slagen in het leven. Maar op een dag komt ze in contact met haar oude buurman, een piloot, die haar zijn levensverhaal vertelt en dat er meer in het leven is dan alleen maar werken en leren.

Piloot

Bram van der Vlugt spreekt de rol van de piloot in, Jada Borsato leent haar stem aan het meisje. Loretta Schrijver en Ruben Nicolai verzorgen de stemmen van de roos en de vos, twee andere belangrijke personages in de film.

Van De kleine prins zijn wereldwijd meer dan 145 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het één van de best verkochte fictiewerken ooit geschreven. De film draait vanaf 29 juli in de Nederlandse bioscopen.