Babette van Veen keert terug in de serie Goede Tijden, Slechte Tijden. Ze zal het personage Linda Dekker weer spelen. 

Dat heeft RTL woensdag bekendgemaakt.

Van Veen speelde Linda Dekker al tussen 1990 en 1998 en kwam in 2005 enkele maanden in de serie terug. In 1995 bereikte ze samen met Katja Schuuman en Guusje Nederhorst als Linda, Roos en Jessica een hit met het nummer Ademnood

Reinout Oerlemans

Linda Dekker is het zusje van het personage Simon Dekker, ook had ze een relatie met Arnie Alberts. Dat personage werd destijds gespeeld door Reinout Oerlemans.

Over haar nieuwe verhaallijn is nog niet veel bekend, behalve dat ze haar zoon Rover (gespeeld door Buddy Vedder) mee naar Meerdijk zal nemen. Dekker besluit terug te keren naar de plek, nadat ze in Canada een 'bewogen leven' heeft geleid. Ook heeft ze een scheiding achter de rug.

De vader van Rover is nog niet bekend. Dekker was ooit in verwachting van Arnie Alberts, maar besloot het kind destijds niet te houden.

'Warm bad'

"Mijn terugkomst als Linda is een stap waar ik totaal niet over na hoef te denken. Soap is mijn warme bad", zegt Van Veen op de website van het programma. 

''Het is een gek gevoel om het café weer in te lopen, net zoals ik dat vroeger deed met vrienden. Het is nog helemaal hetzelfde'', aldus Van Veen. ''Aan de andere kant heeft de tijd niet stilgestaan. We zitten in een nieuw gebouw en alle oude foto's zijn weg. Maar de mensen hier zijn nog steeds heel lief, dat is een fijn gevoel.''

Bekijk het eerse fragment van de terugkeer van het personage: