Twee familieleden van d'Artagnan, één van de vier musketiers uit het beroemde boek De drie musketiers van Alexandre Dumas, wonen op 20 juni de wereldpremière van de Nederlandse speelfilm Code M bij. 

Dat hebben producent Bijker Films en distributeur Independent woensdag bekendgemaakt.

In Code M neemt de eigenwijze tiener Isabel na het auto-ongeluk van haar opa zijn zoektocht over naar het legendarische zwaard van de wereldberoemde musketier d'Artagnan. Dit leidt tot een spannende reis waarop ze al snel ontdekt dat zij niet de enige is die het zwaard wil vinden.

De graaf van d'Artagnan (1611-1673) was de bekendste van de vier musketiers uit het boek en de eerste musketier in het leger van de Franse koning Lodewijk XIV. Behalve de twee adellijke familieleden van d'Artagnan zijn ook Laurent Pic, de Franse ambassadeur in Nederland en Camille Oostwegel, de kapitein-luitenant van de musketiers in Nederland, bij de premiere aanwezig.

Peter Paul Muller

Hoofdrollen in de film worden gespeeld door Nina Wyss, Joes Brauers, Peter Paul Muller en Derek de Lint. Code M is geregisseerd door Dennis Bots (Achtstegroepers huilen niet).

De wereldpremière vindt plaats in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De film draait vanaf 24 juni in de Nederlandse bioscopen.