Rutger Hauer heeft weer een rol bemachtigd in een grote Amerikaanse sci-fi-film. De Nederlandse acteur zal te zien zijn in Black Angel.

Dat maakt The Hollywood Reporter bekend.

Black Angel was in 1980 een kort voorfilmpje dat voor de tweede Star Wars-film The Empire Strikes Back draaide. Regisseur Roger Christian was de set decorator van de eerste Star Wars-film A New Hope uit 1977 en als zodanig verantwoordelijk voor het 'uitvinden' van de wereldberoemde lightsabers in de film. Christian won voor zijn werk aan A New Hope ook een Oscar.

Het was altijd al de wens van de Britse regisseur om een lange versie van Black Angel te maken. De film vertelt over een middeleeuwse ridder die een kwade kracht moet verslaan om zo een gevangen prinses te redden. Het eerste filmpje werd toentertijd gemaakt voor een bedrag van 38.000 dollar. Het feit dat de negatieven vlak na de bioscooprelease kwijtraakten, droeg bij een de mythe-vorming rond het project.

Budget

Het budget van de nieuwe, lange versie is 15 miljoen dollar. Behalve Rutger Hauer zal ook acteur John Rhys-Davies (Raiders of the Lost Ark, Lord of the Rings) een belangrijke rol vertolken.

De opnames gaan binnenkort van start in Schotland, Hongarije, Marokko en België. Christian haalde een deel van het budget op door middel van crowdfunding.