Waldemar Torenstra en Benja Bruijning spelen de hoofdrollen in Vechtershart, een nieuwe dramaserie van BNN en Endemol Nederland die zich afspeelt in de wereld van de vechtsport en boksscholen. 

Dat heeft BNN dinsdag bekendgemaakt.

Torenstra kruipt in de huid van Nick Roest, een voormalige K1-kampioen die vrijkomt na vier jaar gevangenisstraf voor een geweldsdelict. Bruijning speelt de rol van de jongere broer van Nick, advocaat David Roest. Nick wil zijn leven weer oppakken door zich in de sportschool van zijn vader terug te knokken naar de top van de vechtsport.

"Vechtershart is dé serie waarin twee van mijn passies samenkomen: acteren en kickboksen", laat Torenstra weten. "Vechtershart gaat over knokken, over overleven, maar vooral over familiebanden, over de relatie van twee broers en hun vader."

De opnames voor Vechtershart, naar een idee van Torenstra, Maaik Krijgsman en Annemieke van Vliet, zijn deze week van start gegaan. Andere grote rollen zijn weggelegd voor Imanuelle Grives, Werner Kolf en Johan Leysen. De achtdelige serie is vanaf 15 november iedere zondag te zien op NPO 3.