Betsy Palmer is vrijdag op 88-jarige leeftijd overleden. De actrice was vooral bekend van haar rol als moordlustige Pamela Voorhees in de horrorfilm Friday The 13th.

Dat meldt Variety.

In Friday the 13th wreekt zij de dood van haar zoon Jason door alle leiders van een jongerenkamp aan Crystal Lake uit te moorden. Aan het slot van deel 1 wordt zij onthoofd, waarna haar zoon uit zijn waterige graf herrijst om zijn moeder te wreken.

Friday the 13th staat te boek als één van de bekendste en meest succesvolle horrorseries uit de geschiedenis. Er zijn tot nu toe twaalf films verschenen, die in totaal een half miljard dollar opleverden.

Flashbacks

Naast de klassieker uit 1980 keerde Palmer regelmatig terug in flashbacks in de vervolgdelen van de horrorfilmserie. De actrice was een zeer graag geziene gast op conventies van genrefilms.

Daarnaast was ze te zien in allerlei televisieseries, zoals The Love Boat, As The World Turns en Columbo. Ook speelde ze in films als Queen Bee, The Tin Star en Mr. RobertsPalmer laat een dochter na, Melissa Merendino.