Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Tv afstandsbediening video on demand televisie

Zeven filmhuizen zenden film on demand uit

Zeven filmhuizen zenden de film Zomer vanaf 4 juni in de bioscoopzaal en 'on demand' op hun website uit. Bezoekers kunnen de film dan dus ook vanuit huis bestellen en bekijken. Het 'on demand'-uitzenden is voor alle filmhuizen een test.
Door NU.nl/Renske Derkx

Dat melden het Filmhuis Den Haag en distributeur Herrie.

Zomer is de eerste film waarmee de filmtheaters uitproberen om gelijktijdig 'on demand' een premièrefilm aan te bieden. 

De andere filmhuizen die meedoen met de test zijn het Ketelhuis in Amsterdam, het Louis Hartlooper Complex in Utrecht, de Chassé Cinema in Breda, de Verkadefabriek in Den Bosch en De Lieve Vrouw in Amersfoort.

Nieuw

"Op onze website verschijnt een player, waar mensen de film kunnen aankopen", legt een woordvoerder van het Filmhuis Den Haag uit.

"We hebben hiervoor gekozen omdat Nederlandse artistieke films meestal maar kort in de bioscoop te zien zijn. Zo vergroten we de kans om 'm te kunnen zien. Als mensen bijvoorbeeld niet in de gelegenheid zijn om naar de bioscoop te komen, kunnen ze Zomer gewoon vanaf de bank bekijken."

"In het buitenland gebeurt het 'on demand' uitzenden van films door bioscopen en filmhuizen al wel, maar voor ons is het helemaal nieuw. We hebben nog geen idee of het aanslaat, dus het is voor ons erg spannend."

Klein dorp

Zomer gaat over de zestienjarige Anne, die opgroeit in een klein dorp. Tijdens een lange, hete zomer hangt Anne rond met haar vriendengroep, maar ze voelt zich er niet helemaal thuis. Als de stoere Lena, ronkend met haar motor, de stilte komt verstoren, raakt Anne in de ban van haar. Durft zij ook zo anders te zijn?

De film won al de publieksprijs tijdens De Roze Filmdagen en op het Nederlands Film Festival werd Sigrid ten Napel genomineerd voor Gouden Kalf voor Beste Actrice.

Aanbevolen artikelen