Actiefilm met vijftig plusser Arnold Schwarzenegger

Het verhaal rond
Collateral Damage

Maar na 11 september was het even wat minder kies om een film uit te brengen waarin een brandweerman zijn gezin verliest bij een terroristische aanval. Dus werd de release uitgesteld tot februari van dit jaar, toen het patriottisme alweer hoogtij vierde in de VS. Want toen was er weer behoefte aan films waarin Amerikaanse helden desnoods in hun eentje terroristen een lesje leren.

Jungle

Dat is dus ook wat Arnold doet, nadat hij inderdaad vrouw en kind heeft verloren. Niet door Osama Bin Laden, maar door toedoen van Claudio "The Wolf" Perrini, een Columbiaanse terrorist, gespeeld door Cliff Curtis. De overheid doet zoals gewoonlijk in dit soort films niets, dus reist spuitgast Arnie zelf af naar de jungle om de cokedealers over de kling te jagen.

Klinkt als een oude Arnie-film uit de jaren tachtig, al was de Oostenrijkse Eik toen nog geen 50+. Maar liefhebbers weten wat ze staat te wachten: veel explosies en een script dat het met de logica niet zo nauw neemt.

Een lichtpuntje zijn de bijrolletjes van John Leguizamo en John Turturro. Niet omdat ze de film boven zijn onderwerp uit kunnen tillen. Maar deze uitstekende acteurs doen ongetwijfeld alleen mee om geld te verdienen voor hun minder lucratieve, maar wel interessantere projecten.

Is zo'n ouderwetse knokfilm nog ergens goed voor.

Algemeen DagbladTrouw

In 40 zalen