NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

Deze week gaan Schneider vs. Bax en Woman in Gold in première en hebben onze recensenten de actiefilms San Andreas en Good Kill gezien.

Schneider vs. Bax - Alex van Warmerdam

Exact twee jaar terug ging Borgman, de vorige film van Alex van Warmerdam, in première op het filmfestival van Cannes. Schneider vs. Bax haalde de selectie van deze editie van Cannes helaas niet, maar de film is dan ook een stuk conventioneler. Dat maakt de film echter toegankelijker voor een groter publiek.

4 sterren - Lees de hele recensie

San Andreas - Brad Peyton

3D-rampenfilm met Dwayne 'The Rock' Johnson verwent publiek met cgi, maar weet geen personages te bieden met wie je meeleeft. Een luie recensent die toch wat aardigs wil zeggen, schrijft iets over pretentieloos vermaak met een grote zak popcorn op schoot. Best, voor wie daar genoegen mee neemt, maar laten we eerlijk zijn: dit is een ramp die je de volgende dag alweer vergeten bent.

2,5 sterren - Lees de hele recensie

Good Kill - Andrew Nicoll

Intrigerend maar ook moralistisch drama over een drone-bestuurder (Ethan Hawke) die aan zijn dodelijke werk vanuit de veilige VS gaat twijfelen. Door de ruimte voor twijfels is Good Kill niet zo patriottistisch als American Sniper, maar het maakt de film wel nogal moralistisch. En Hawke is sterk als de introverte tijdbom die elk moment kan ontploffen - waar, hoe en wanneer zal blijken.

3,5 sterren - Lees de hele recensie

Woman in Gold - Simon Curtis

Helen Mirren en Ryan Reynolds in waargebeurd drama over roofkunst. Meer humor en vuur tussen de hoofdrolspelers hadden Woman in Gold een niveau hoger kunnen tillen. Nu blijft het bij een mooi aangekleed, mooi geschoten en degelijk verteld stukje geschiedenis dat, vooral in de flashback-scènes met Maria's ouders, nogal eens te zoetsappig of melodramatisch wordt.

3 sterren - Lees de hele recensie