Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl

Jeroen van Koningsbrugge doet alleen dingen die hij leuk vindt

Jeroen van Koningsbrugge doet heel veel verschillende projecten door elkaar, maar heeft niet het gevoel dat hij te veel werkt. "Ik doe alleen maar dingen die ik leuk vind, dus het kost me geen energie. Het voelt niet als werk."
Door NU.nl

Dat zegt de acteur in een interview met Viva.

"Ik ben een workaholic in een gezonde mate: als ik voel dat mijn gezondheid eraan ten ondergaat, dan stop ik er mee. Ik heb nog nooit een burn-out gehad", aldus Van Koningsbrugge.

De acteur is niet alleen in programma's als Draadstaal en Smeris te zien, maar speelt ook in films en doet mee aan tv-programma's als Ik hou van Holland en Lekker Nederlands.

"In realiteit valt het mee hoeveel ik werk, maar in mijn hoofd is het altijd druk. Dan lees ik thuis op de bank een boek en denk ineens: waarom is dat eigenlijk nooit verfilmd? En dan ga ik dat uitzoeken, desnoods urenlang. Het is een raar soort onrust die in me zit."

Hokjes

Dat Van Koningsbrugge toch nog steeds gezien wordt als 'de lolbroek van De Lama's en Ik hou van Holland' vindt hij soms lastig. "Er wordt in Nederland in hokjes gedacht: waarom moet hij ook nog zo nodig gaan zingen? Dan denk ik: ik zing al vanaf mijn puberteit, waar heb je het over? Aan de andere kant zie ik het niet als een stigma: ik heb nu eenmaal mijn hele carrière gebouwd op humor. Het helpt me soms ook als ik een serieuze rol speel: mensen verwachten dat ze gaan lachen en krijgen iets anders voorgeschoteld. Dat verrassingseffect werkt heel goed."


Lees meer over:

Jeroen van Koningsbrugge

Aanbevolen artikelen