Ondanks zijn rol in Game of Thrones en zijn rol in verschillende Amerikaanse bioscoopfilms, heeft acteur Michiel Huisman niet het gevoel dat zijn loopbaan al op het hoogtepunt is.

Dat vertelt Huisman bij RTL Late Night.

"In de VS ben ik pas net begonnen", zegt de acteur dinsdag.

Zes jaar geleden verhuisden Huisman en zijn gezin naar de Verenigde Staten. Daar is hij nu 'hot'. Hij speelt in de veelbekeken serie Game of Thrones en is binnenkort te zien in de Hollywoodproductie The Age of Adaline, met actrice Blake Lively.

"Ik ben ontzettend gevleid dat mensen in Nederland denken dat mijn loopbaan daar 'gelukt' is, maar voor mijn gevoel begin het pas net."

Gezin

Als kind al begon Huisman met acteren in Nederlandse films. Het is een passie die een belangrijke rol speelt in zijn leven. "Acteren is mijn droom en ik wil er alles voor doen wat ik kan", vertelt hij.

"Zonder de steun van mijn gezin was ik nooit naar de VS gegaan. Ik had het gevoel dat ik in Nederland steeds dezelfde dingen deed, dat er weinig mogelijkheden waren om te groeien. Toen ging het roer om", vertelt Huisman over de verhuizing.

Start

Zijn Amerikaanse acteerwerk kende een vlotte start. "Ik kreeg vrij snel een rol in de HBO-serie Treme, waar ik vier jaar in heb gespeeld. Dat gaf me de tijd om voet aan de grond te krijgen en aan mijn accent te werken. Ik heb er veel aan te danken."

"Het is nooit een grote hit geworden maar het werd wel goed ontvangen. Dat gaf de mogelijkheid om producers te ontmoeten, maar dan nog duurt het lang."

Accent

In The Age of Adaline speelt Huisman een Amerikaan, en is er geen Nederlands accent te horen. Dat kwam de acteur niet aanwaaien: "Toen ik auditie deed voor Treme, woonde ik nog in Nederland. De casting director zei later dat ik moest werken aan mijn accent."

"Ik heb toen een dialect coach ingeschakeld en met hem werk ik nog steeds. Vroeger betaalde ik dat zelf, tegenwoordig is het vanzelfsprekend dat er zo'n coach op de set aanwezig is."