Flikken Rotterdam wordt heel anders dan Flikken Maastricht, zegt Victor Reinier. 

Aan Radio 2-dj Gijs Staverman vertelt de acteur, die bezig is met het schrijven van de nieuwe serie, dat besloten is om de serie '2.0' te maken. "Het wordt iets harder en ruiger."

"Maastricht is natuurlijk een schitterende, bourgondische en romantische omgeving en daar hebben we de serie een beetje omheen gebouwd", vertelt Reinier over de serie waarin hij zelf al jaren de rol speelt van Wolfs.

"Rotterdam is een grote en ruige stad, waar een wereldhaven ligt. Dus we hebben met elkaar besloten om het een beetje 2.0 te maken", vervolgt de acteur. "De personages zijn ook directer, dus we gaan minder rommelen met geknuffel en gekus."

Genieten

Reinier vertelt dat hij geniet van het schrijfproces. "Het is heel leuk, we beginnen echt weer met een wit vel. De personages hebben we wel al bedacht, maar hoe ze praten en met elkaar omgaan, dat vinden we nu uit."

Dit najaar beginnen de opnames. De cast wordt pas na de zomer bekendgemaakt. Of de acteur zelf ook te zien zal zijn in de nieuwe serie? "Nee, dat kan helemaal niet", reageert Reinier.

"Ik zou het wel heel leuk vinden, als de serie helemaal goed en sterk staat, dat Eva en Wolfs een keertje langskomen in Rotterdam of andersom", zegt de schrijver over de hoofdpersonages van Flikken Maastricht.