Arnold Schwarzenegger kruipt opnieuw in de huid van Conan the Barbarian. De acteur speelt in een direct vervolg op de actiefilm uit 1982.

Dat vertelt producent en schrijver Chris Morgan aan The Arnold Fans.

"Het is een enorme eer om 67 jaar oud te zijn en nog steeds gevraagd te worden om weer mee te doen in dit soort films. Of het nou de nieuwe Terminator-film is, of Conan, het is fantastisch", aldus Schwarzenegger in een reactie.

"Onze toon is een logisch vervolg op het personage dat we in 1982 hebben neergezet, maar dan wel dertig jaar later. Als we hem opnieuw ontmoeten heeft Conan een heel leven gehad, hij is een dief, een vechter, een piraat, een koning en een legende geweest en nu is hij een oudere man", aldus Morgan.

Bekende personages

Volgens de producent komen zeker drie bekende personages uit het eerste deel in 1982 terug in de nieuwe film. "Onze opdracht was om een nieuwe film te maken, die net zo goed is als het eerste deel, wat echt heel moeilijk was."

Video: De trailer van Conan The Barbarian uit 1982

Opnames voor The Legend of Conan zullen zo snel mogelijk starten, vermoedelijk aankomende herfst, nu Schwarzenegger de opnames van Terminator Genisys heeft afgerond.