De nieuwe verfilming van Stephen King's It gaat in elk geval voorlopig niet door. Regisseur Cary Fukunuga is uit het project gestapt, wegens een conflict met de studio.

Dat melden verschillende ingewijden aan The Wrap.

De True Detective-regisseur zou creatieve vrijheid hebben geëist, maar kreeg deze niet van de studio. Het budget zou te klein zijn geworden, na recente bezuigingen bij producent New Line, waardoor bepaalde ideeën van Fukunuga niet meer uit te voeren waren.

De ruzie zou afgelopen weekend hebben plaatsgevonden en ervoor hebben gezorgd dat Fukunuga abrupt uit het project is gestapt. De regisseur zou graag in New York hebben willen filmen, maar dat kon niet met het nieuwe budget.

Slecht ontvangen

De nieuwe verfilming van It werd in eerste instantie door Warner Bros. geproduceerd, maar is sinds kort ondergebracht bij New Line. De nieuwe producent zou nerveus zijn geworden nadat de recente remake van Poltergeist slecht werd ontvangen.

De productie van It zou deze zomer starten. Het is onbekend of New Line van plan is een nieuwe regisseur aan te nemen, maar een ingewijde meldt dat het project voorlopig niet door gaat.

De eerste keer dat het boek van Stephen King werd verfilmd, was in 1990. Destijds ging het om een tv-miniserie.

Video: De trailer van de film uit 1990