Acteurs Georgina Verbaan, Roeland Fernhout en Egbert-Jan Weeber spelen de hoofdrollen in de romantische komedie Brasserie Valentijn van regisseur Sanne Vogel.

Dat heeft distributeur Dutch FilmWorks maandag bekendgemaakt.

Brasserie Valentijn is een gerenommeerd restaurant dat met succes wordt gerund door Valentijn (Verbaan) en chef-kok Angelo (Fernhout). Op Valentijnsdag zit het restaurant vol met romantische stelletjes. Niets lijkt een geweldige avond in de weg te staan tot Frank (Weeber), de oude vlam van Valentijn, opeens voor de deur staat.

Jonas Smulders (Jongens) en Maarten Heijmans (Ramses) spelen het vaste keukenpersoneel van Brasserie Valentijn.

De koppeltjes in het restaurant worden vertolkt door onder anderen Mark Rietman, Lies Visschedijk, Melody Klaver, Tom Jansen, Geza Weisz en Sigrid ten Napel. De opnames vinden momenteel plaats in een restaurant dat speciaal voor de film is gebouwd in een loods die ruimte biedt aan de voltallige cast en crew.

Hartenstraat

Sanne Vogel regisseerde eerder Hartenstraat en is naast regisseur ook samen met Judith Goudsmit verantwoordelijk voor het Nederlandse scenario van de film. Brasserie Valentijn is gebaseerd op de Belgische hit Brasserie Romantiek. De Nederlandse versie wordt geproduceerd door Tom de Mol (Sint, De Masters) en moet in januari 2016 in première gaan.

Georgina Verbaan is momenteel in de bioscopen te zien in de komedie De Surprise van regisseur Mike van Diem. Fernhout en Weeber waren recentelijk nog samen te zien in het historische epos Michiel de Ruyter.