Emma Stone denkt niet dat zij nog snel in een musical te zien zal zijn. Dat vertelde de 26-jarige actrice op het festival van Cannes waar zij Irrational Man, de nieuwe film van regisseur Woody Allen, presenteerde.

De Hollywoodster was eerder dit jaar op Broadway te zien als Sally Bowles in klassieker Cabaret. "Ik kan het iedere actrice aanraden om die rol een keer te spelen, het is een geweldige rol", vertelt Stone.

"Maar fysiek was het afzien: acht keer per week zo’n voorstelling zingen, is een enorme aanslag op je stembanden. Ik heb geleefd als een monnik, of een atleet. En buiten het podium mocht ik mijn stem eigenlijk niet gebruiken."

Joaquin Phoenix

Stone speelt in Irrational Man een filosofiestudente die in de ban raakt van haar docent (Joaquin Phoenix). "Ik heb Joaquin op de set de hele tijd geobserveerd, om van hem te leren. Ik ken weinig acteurs die zo enorm geconcentreerd kunnen zijn als hij."

Maar de actrice hing ook veel rond cameraman Darius Khondji. "Ik ben heel slecht in foto’s maken: het fascineert mij enorm hoe je iets goed in beeld kan brengen. Niet dat ik zelf ooit achter de camera plaats wil nemen, het lijkt me vreselijk om op zo’n enorm filmschip de alwetende kapitein te moeten zijn. Maar het lijkt me wel heel interessant om een keer als schrijver iets anders te proberen."

Irrational Man draait vanaf 20 augustus in de Nederlandse bioscopen.