NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

De Surprise en De Masters maken dat de recensies van deze week voor de helft gevuld zijn met Nederlandse producties. Ook Project T (of Tommorowland) en Poltergeist zijn door onze recensenten bekeken en beoordeeld.

De Surprise - Mike van Diem

Na jarenlang commercials te hebben gedraaid is Oscarwinnar Mik van Diem terug in de bioscoop met zijn tweede lange speelfilm. Voor liefhebbers van kleurrijke kluchten als Gooische Vrouwen is het fraai gestileerde De Surprise wellicht te kil, te grijs en te traag, maar er valt genoeg te lachen en de karakters in De Surprise krijgen bovendien vanzelf kleur door het sterke spel.

Vier sterren - Lees de volledige recensie

De Masters - Ruud Schuurman

De film van Ruud Schuurman (Draadstaal, Verliefd op Ibiza) maakt volop flauwe grappen over de rapcultuur met al z'n bling-bling, machogedoe en gezwollen ego's, maar komt ermee weg omdat de spot lijkt voort te komen uit oprechte liefde voor de muziek. Zoals je van een rapkomedie mag verwachten, stikt het van de grappige zinnetjes. Dus ‘haal je duim uit je kontje en luister’: De Masters is best wel fijne kolder.

3,5 sterren - Lees de volledige recensie

Project T - Brad Bird

SF-film waarin een verbitterde uitvinder (George Clooney) en een optimistische tiener (Britt Robertson) de wereld proberen te redden. Wie zich niet stoort aan de overdaad aan special effects, het trage tempo en het moralistische toontje, heeft aan Project T best een aardige sf-film voor de hele familie, met een stichtelijke boodschap tot slot.

Drie sterren - Lees de volledige recensie

Poltergeist - Gil Kenan

Alweer een overbodige remake van een horrorklassieker. De jongste dochter verdwijnt ditmaal in een flat screen. Méér schrikeffecten, méér cgi en méér lawaai leveren geen betere film op. Kortom: kijk toch liever het origineel (nog maar eens terug).

2,5 sterren - Lees de volledige recensie