De man die videoclips voor Tupac Shakur maakte is van plan een onafhankelijke film te maken over de laatste week van de rapper.

Via Indiegogo wil Gobi M. Rahimi zijn film financieren om zo weg te blijven van invloeden van grote filmstudio's.

"Ik doe een beroep op alle trouwe fans om dit project te steunen en zo te voorkomen dat het de zoveelste Hollywoodfilm vol concessies wordt", schrijft hij.

Behalve dat hij de regisseur en producent was van zijn videoclips, was Rahimi nauw betrokken bij de zaken van Shakur in de weken voordat hij werd neergeschoten. "Ik had de door Tupac ondertekende brief geschreven die Suge Knight en zijn advocaat David Kenner ontsloeg. Daarna liepen de spanningen ongekend hoog op."

Rahimi was in de buurt toen Shakur en Knight werden neergeschoten. Direct ging hij naar het ziekenhuis om bij de rapper te zijn totdat hij aan zijn verwondingen overleed. "Dat was de eerste van zeven emotionele dagen dat ik over Tupac waakte die in een coma lag."

Doodsbedreigingen

Die zeven dagen vormen het verhaal van de film 7 Dayz. "Het is het verhaal van mijn ervaring in het ziekenhuis te midden van doodsbedreigingen, FBI-informanten en tegenwerkende politie."

Volgens Rahimi sluit het verhaal aan bij de huidige actualiteit. "Tupacs laatste week zit vol met het racisme en de ongelijkheid waarvan Baltimore en mensen zoals Trayvon Martin slachtoffer zijn geworden."