Halina Reijn speelt de hoofdrol in La Holandesa, het regiedebuut van Marleen Jonkman. De opnames in Chili beginnen volgend jaar.

In het najaar draait de film in de bioscopen, kondigden producent Smarthouse Films en distributeur September Film maandag aan.

In La Holandesa speelt Reijn een vrouw die haar leven weer op de rit moet krijgen als ze weet dat ze nooit moeder zal worden. Het script is geschreven door Daan Gielis en is deels autobiografisch.

Reijn: "Ik ben 39 en kinderloos. Elke vrouw van in de dertig stelt zichzelf op een gegeven moment de vraag of ze kinderen wil. Het is een thema wat enorm leeft in onze samenleving, en ik voel me verwant met Maud, die via een reis door de indrukwekkende natuur van Chili zichzelf weer hervindt en ontdekt dat ze geen moeder hoeft te zijn om haar leven invulling te geven."

Vakantie

In de film gaan Maud (Halina Reijn) en Frank op vakantie naar Chili in de wetenschap dat ze nooit kinderen zullen krijgen. Maud blijkt niet in staat dit te accepteren en na een knallende ruzie vertrekt ze. Tijdens haar reis en met het veranderen van de natuur en de ontmoetingen met de mensen die op haar pad komen, verandert ook Maud en komt het besef dat een vrouw niet per se moeder hoeft te zijn.