De Nederlandse acteur Maarten Dannenberg heeft een nominatie ontvangen als beste acteur op een Spaans webseriefestival. 

Hij ontving zijn onderscheiding voor zijn rol in de Spaans-Britse webserie Spaniards in London op het festival van de stad L’Alfas del Pi.

Spaniards in London is de eerste Spaanse webserie die in Groot-Brittannië is gedraaid. De film toont de levens van vier Spanjaarden die naar Londen zijn geëmigreerd.

Student

Dannenberg (30) studeerde international business in Frankrijk en politieke wetenschappen in Madrid. Daar volgde hij ook een toneelopleiding, wat hem een rol in de Spaanse primetime-serie La Isla de los Nominados opleverde.

Inmiddels woont de Nederlander in Londen, waar hij inmiddels een agent heeft. Onlangs speelde Dannenberg in de misdaadfilm Good People, met Kate Hudson en James Franco.

Cannes

De acteur is in Cannes omdat een film van hem in het kortefilmprogramma Short Film Corner draait. Het gaat om de Spaans-Engelse productie Constelación Urbana van regisseur Luis Galán. In de film, die vertelt over drie stellen die allemaal op een cruciaal punt in hun relatie belanden, speelt de Nederlandse acteur Maarten Dannenberg een hoofdrol.

Ook de korte films De Laatste Dag van de Zomer, met actrice Lisa Smit in de hoofdrol, en Het Cadeau van regisseur Hanna Verboom draaien in de Short Film Corner.