De nieuwe film van acteur Matthew McConaughey, The Sea of Trees, is vrijdagavond met boegeroep ontvangen op het festival van Cannes. 

Veel filmpers op het festival laat na persvoorstellingen met gejuich of gejouw weten of een nieuw film ze bevallen is. Het was deze editie de eerste maal dat een titel die aan de pers werd vertoond dit hoongeroep ten deel viel.

The Sea of Trees van regisseur Gus van Sant vertelt over een man (McConaughey) die naar Japan gaat om in het bos Aokigahara bij de Fuji-berg zelfmoord te plegen.

Hij heeft dit besluit genomen nadat zijn vrouw (Naomi Watts) is overleden. Het bos zou spirituele krachten bezitten. Daarom reizen er jaarlijks vele tientallen mensen heen om een eind aan hun leven te maken.

De nieuwe film van regisseur Gus van Sant draait in competitie en maakt dus kans op de Gouden Palm. Van Sant won de prestigieuze prijs eerder voor Elephant, een drama over een schietpartij op een Amerikaanse highschool. Het is nog niet duidelijk wanneer The Sea of Trees in Nederland in de bioscoop te zien zal zijn.