Elizabeth Banks wil het in haar films graag spannend houden, daarom kijkt ze in iedere productie hoe ver ze kan gaan. 

Dat verklapt de actrice, die haar regiedebuut maakt met Pitch Perfect 2, vrijdag in gesprek met The Post Online.

"Ik hou niet van safe en politiek correct. Bovendien, de grappen hebben altijd een laagje en geven meteen de maatschappelijke pijnpunten aan, zoals racisme en seksisme", vertelt ze over de nieuwe film. "Natuurlijk, het lijkt allemaal zo girly-girly in Pitch Perfect, maar onderhuids is de film veel authentieker dan dat."

Pitch Perfect gaat over een studentenzangclubje dat meedoet aan het wereldkampioenschap a capella zingen. Dat klinkt redelijk zoetsappig, toch had het niet veel gescheeld of de film had een r-rating gekregen, vertelt Banks aan de website.

Vagina

Dat had vooral te maken met een fragment waarbij een van de zangeressen per ongeluk haar vagina laat zien aan president Obama. "Dat bleek een heel ding", zucht Elizabeth. "Joh, zelfs blurren ging nog te ver voor een familiegoedkeuring. De filmcommissie had verder geturfd hoe vaak we het woord 'vagina' hadden gezegd. Te vaak blijkbaar."

Banks is zelf ook te zien in de eerste film die ze regisseerde. "Nu begrijp ik eveneens waarom Ben Affleck steeds in zijn eigen films zit. Het is de enige manier om tijdens een regieklus je acteercarrière aan de gang te houden."