Sinds het moment dat Woody Allen akkoord is gegaan een televisieserie te maken, heeft daar spijt van. 

Dat vertelt hij in een interview met Deadline.

Eerder dit jaar sloot Allen een deal met Amazon om een serie van zes afleveringen te maken die via hun streamingdienst worden aangeboden. "Ik wist niet eens wat streaming was. Ik wist ook niet wat Amazon was", zegt de regisseur die thuis geen computer heeft.

"Ze bleven anderhalf jaar lang aandringen, ondanks dat ik zei dat ik geen ideeën voor de serie had. Het mocht alles zijn wat ik wil en ze boden veel geld en iedereen om me heen zette druk op me."

Eenmaal akkoord kwam al snel de spijt. "Ik heb er spijt van sinds ik ja heb gezegd. Het is moeilijk geweest. Ik was zo overmoedig te denken dat ik het gewoon als een film aan zou pakken, een film in zes delen. Maar zo werkt het niet." Ondanks dat hij moeite heeft de serie te maken, belooft Allen wel zijn best te gaan doen.

'Tussendoor doen'

"Ik heb tot eind volgend jaar de tijd en ik hoop dat ze niet teleurgesteld zijn want het zijn aardige mensen. Maar ik ga geen bioscoopfilms overslaan, dus ik moet het tussendoor doen. Het is geen fluitje van een cent. Maar ik ga mijn best doen."

De deal voor de televisieserie is niet het enige waar Allen spijt van heeft. Vaak knipte hij grappen uit uit zijn films uit angst dat ze niet leuk genoeg zouden zijn. "Ik had niet het lef om ze erin te laten.Ik vreesde dat ze niet zouden werken, maar achteraf beschouwd zouden ze er goed in hebben gepast."

Sowieso is Allen vaak ontevreden over zijn films: "Ik haat ze allemaal. Als ze eenmaal af zijn blijf ik ontevreden achter."