Het originele script van de allereerste aflevering van de tv-serie Game of Thrones wordt donderdag geveild. Het script uit 2011 van de aflevering Winter is Coming is gesigneerd door zes hoofdrolspelers.

De hoogste bieding tot nu toe is 430 euro.

Veilingmeester Mike Saffrie, expert op het gebied van filmmemorabilia, spreekt van een uniek object. ''Dit script is van de allereerste aflevering en de producenten van de serie konden toen nog niet weten dat de serie zo'n ongelooflijk succes zou worden. Het is dus best bijzonder dat het zestig pagina's tellend script zo netjes bewaard is gebleven."

Saffrie: "Per aflevering wordt een aantal van deze scripts gemaakt, maar die zijn na de serie meestal in hele slechte staat of worden weggegooid. Dit exemplaar is bijna in nieuwstaat."

Gesigneerd

Het script is onder andere gesigneerd door Sean Bean (Ned Stark), die de hoofdrol vertolkte in het eerste seizoen, en Maisie Williams (Arya Stark) die nog steeds in de serie is te zien.

Saffrie denkt dat iemand van de productie het script heeft laten signeren en later heeft meegenomen van de set. De veiling sluit om 21.00 uur.

Video: Trailer van het eerste seizoen van Game of Thrones