The Fault In Our Stars-regisseur Josh Boone is aangetrokken om een nieuwe X-Men-film te regisseren. 

Dat meldt Deadline.

Filmstudio Fox heeft de komst van de verfilming van de stripreeks The New Mutants bevestigd, een verhaal over een groep jonge zogenaamde mutanten die met speciale superkrachten zijn geboren.

Boone zal samenwerken met de vaste vaste X-Men-producenten Lauren Shuler Donner en Simon Kinberg.

"We kijken er erg naar uit om een nieuw deel van het X-Men-universum te verkennen", meldt Kinberg. Boone heeft zich in Hollywood flink in de kijker gespeeld met het succes van The Fault In Our Stars.

Kinberg hoopt dat met de aanstelling van Boone een jong publiek wordt bereikt. "Het is mooi om het met Josh te doen, hij is de juiste man om dit verhaal over de jonge karakters te vertellen."

Fans van de X-Men-films hoeven zich de komende jaren niet te vervelen: volgend jaar verschijnt X-Men: Apocalypse en in 2017 komt een nieuwe film rond Hugh Jackmans karakter Wolverine uit. Jackman meldde onlangs dat het wel zijn laatste keer wordt dat hij in de rol van Wolverine kruipt.

"Het voelt als een goed moment om er nu mee te stoppen", vertelde hij eerder deze maand aan Dr. Oz. "En laten we eerlijk zijn, zeventien jaar. Ik had nooit gedacht dat we dit zouden bereiken, ik ben de fans heel erg dankbaar."