Bas van Toor, beter bekend als clown Bassie, wil fans van het eerste uur garanderen dat ze van de film Keet en Koen en de Speurtocht naar Bassie & Adriaan nostalgische gevoelens krijgen.

Dat vertelt hij in een gesprek met NU.nl.

In de film worden Bassie en Adriaan vlak voordat zij een grote onderscheiding krijgen voor hun verdiensten aan de mensheid, ontvoerd door de Jonkheer (Fabian Jansen), een neef van de gemene Baron uit de oude serie.

"Het mooie aan deze film is dat Keet en Koen in feite de spirituele opvolgers van Bassie & Adriaan zijn", vertelt Van Toor verheugd. "Keet en Koen gaan hierna nieuwe afleveringen maken, waarbij ze te maken krijgen met dezelfde boeven uit het universum van Bassie & Adriaan. Ze blijven in dat wereldje."

"Ze gaan dezelfde avonturen beleven als wij die vroeger hadden. En weet je, er zijn momenteel zulke leuke boeven. Ik vind ze echt allemaal fantastisch. Dat gaat deze film ook laten zien", verzekert clown Bassie.

Verhaal

Van Toor weet nog niet exact hoe het verhaal in elkaar zit. "We hebben een draaiboek gekregen waarin alleen onze eigen scènes stonden. Het verhaal ken ik dus niet helemaal. Wel weet ik dat we in een auto opgesloten zitten, terwijl de neef van de gemene Baron een andere auto op de onze wil gooien. Ja, dat is vragen om problemen."

Wel wil Van Toor benadrukken dat fans van het eerste uur niet er helemaal van moeten uitgaan dat de film fantastisch wordt. "Ze kunnen er zeker van genieten, maar de meeste fans zijn nu gemiddeld twintig à dertig jaar ouder geworden. Je moet er dus wel heel anders naar kijken, hè", vertelt hij.

"Het is en blijft pure jeugdamusement. Je moet gewoon een korte broek aantrekken en de film als achtjarige gaan bekijken. Dan ga je het leuk vinden."

Stoppen

Eerdere verhalen over het pensioen van Van Toor doken al regelmatig op in de media, maar de acteur wil benadrukken dat dat absoluut niet waar is. "In september word ik tachtig, maar dat betekent niet dat ik ga stoppen. Ik geef nog altijd solovoorstellingen."

"Ik vind het alleen zo jammer dat ik telkens verkeerd geciteerd word. Dan zeg ik dat ik met mijn theatershow zou stoppen, maar dat betekent niet dat ik helemaal stop. Blijkbaar zien mensen het verschil tussen een theatershow en een solovoorstelling niet."

"Maar ach, dat ik verkeerd geciteerd word gebeurt mijn hele leven al. Ik kan er wel om schuddebuiken", besluit Van Toor.