NU.nl recenseert een selectie van films die vanaf deze week in de Nederlandse bioscopen te zien zullen zijn.

Deze week vier sterren voor Mad Max, de reboot van de trilogie. Ook aandacht voor Melody, van Bernard Bellefroid, de vriendenfilm Ventoux met Kasper van Kooten en het tegenvallende Pitch Perfect 2.

Mad Max: Fury Road - George Miller
Ziet eruit als Fast & Furious in the desert, met Rammstein als cast. Het verhaal van Mad Max: Fury Road is weliswaar zo dun als de kleding van de haremvrouwen maar de film zit vol actiescènes waarbij je afvraagt hoe Miller het heeft gedaan zonder dat er doden vielen (er vielen wel gewonden). De Imax 3D-versie van Mad Max is ongetwijfeld helemaal overdonderend, maar die was niet op tijd te zien. 

4 sterren - Lees de volledige recensie - Lees het interview dat NU.nl met de cast voerde

Trailer - Mad Max: Fury Road
Trailer - Mad Max: Fury Road

Melody - Bernard Bellefroid
Melody is wees; Emily wil moeder worden. Beiden willen een nieuw leven, in allerlei opzichten. Veel aan dit Belgische draagmoederdrama is net iets te mooi bedacht. Het mag iets minder thematisch doorwrocht, iets rauwer en nog wat meer gevoeld.

3 sterren - Lees de volledige recensie

Ventoux - Nicole van Kilsdonk
Vier mannen fietsen de Mont Ventoux op om een jeugdtrauma te verwerken. De wielerscènes op de berg waar de film zijn titel aan ontleent zijn prachtig gefilmd.Ventoux is - ook voor wie het boek heeft gelezen - een mooi drama over mannenvriendschap, bergop én bergaf.

4 sterren - Lees de volledige recensie

Pitch Perfect 2 - Elizabeth Banks
Afschuwelijke potpourri van verminkte popliedjes en grappen over maandverband, dikke vrouwen en alles wat niet Amerikaans is. Pitch Perfect 2 is in essentie een film over witte nerds die lelijke a-capella versies zingen van R&B- en rapnummers. Hoe dan ook: zowel muzikaal als humoristisch zit Pitch Perfect 2 er steeds mijlenver naast. 

1 ster - Lees de volledige recensie