Romantische tragi-komedie met Ben Affleck als weduwnaar en vader van een pienter meisje. Van de maker van Clerks en Dogma, die zijn aanstekelijke vuilspuiterij inmiddels voor een mierzoete moraal heeft ingewisseld.@@

Bekijk trailer: Modem/ Breedband

De makers van Jersey Girl zaten flink met hun handen in het haar toen Gigli flopte en hoofdrolspelers Ben Affleck en Jennifer Lopez tot overmaat van ramp ook nog uit elkaar gingen. Dachten ze met dezelfde hoofdrolspelers een goede slag te hebben geslagen, wilde het publiek ineens niets meer van J.Lo en B.Af weten. Om te redden wat er te redden viel werd hun huwelijksscène uit Jersey Girl geknipt en in de publiciteit benadrukt dat Lopez al na een kwartiertje het loodje legt. Opmerkelijk, want doorgaans zijn filmmaatschappijen erop gebrand dit soort verrassingen geheim te houden.

The Fresh Prince

Lopez' personage sterft in het kraambed, en Ollie Trinkle (Ben Affleck) blijft achter als een gebroken man met een hekel aan zijn pasgeboren dochter Gertie. Hij stort zich in het werk -hij was als snelle muziekpromotor toch al een workaholic- maar flipt wanneer hij Will Smith moet presenteren. Op de persconferentie schoffeert hij de verzamelde pers plus zijn eigen cliënt. Het is midden jaren negentig en Ollie voorspelt dat The Fresh Prince nooit op een filmcarrière zal hoeven te rekenen- oeps. Zeven jaar later is hij nog steeds de held van elke PR-man ("jij hebt gedaan waar elke promotor van droomt!"), maar werkt hij wel als vuilnisman in New Jersey.

Masturbatiefrequentie

Gelukkig is de inmiddels zevenjarige Gertie (een inderdaad hartveroverende Raquel Castro) vaders hartendief. Maar voor haar moeder is er nooit meer iemand in de plaats gekomen. Vandaar ook dat Bens porno-consumptie flinke vormen heeft aangenomen. Dat wekt de belangstelling van videotheekbediende Liv Tyler, die Ollie overdondert met brutale vragen over zijn masturbatiefrequentie. Het is een van de weinige momenten waarop de oude, vuilspuitende Kevin Smith herkenbaar is. De man die in Clerks zoveel gore grappen afvuurde dat de film alleen vanwege het taalgebruik voor 16 jaar een ouder was in de VS.

Silent Bob

Dat deed Smith voornamelijk via zijn alter ego Silent Bob en diens rap pratende, onbeschaamde maatje Jay. Die vermoeiende grapjassen hadden met hun melige blowers-humor na vijf films hun langste tijd gehad. Maar de Smith die we ervoor terug krijgen maakt een gladde familiefilm die net zo goed door Chris 'Mrs Doubtfire' Columbus gemaakt had kunnen zijn. Daar helpen die paar scherpe grappen van Liv Tyler niets aan. Maar als u toch naar Jersey Girl gaat: blijf in elk geval zitten voor een geestige cameo van Will Smith, die tegen het eind Affleck een paar wijze levenslessen leert.

De Volkskrant: "Zoete vader-dochter film"
In 32 zalen