Actrice Catherine Deneuve vindt dat er geen echte sterren meer zijn in Frankrijk. "Een ster is iemand die af en toe gezien wordt, en discreet en gereserveerd is. Nu lezen we een hoop over mensen die erg beroemd zijn, miljoenen volgers hebben en toch helemaal niets gedaan hebben."

Dat vertelt Deneuve in een interview met de Franse krant Le Journal du Dimanche

"Met de introductie van het digitale tijdperk kan iedereen zich overal mee bemoeien, op elk moment van de dag."

De actrice geeft toe dat ze een "beperkte" relatie heeft met de nieuwe technologie. "Ik vind de mobiele telefoon erg handig, maar ik zet 'm alleen aan als het echt noodzakelijk is. Ik dineer niet met mijn mobiel naast me."

"Het is geweldig dat je er foto's mee kunt nemen, maar ik heb een hekel aan selfies. Al die foto's die iedereen van zichzelf maakt, alles showen op FaceTime. Het maakt alles zo banaal. Het is verschrikkelijk, het feit dat we altijd bezig zijn met naar onszelf te kijken terwijl we niet écht leven."

Rode loper

Ook over Cannes is Deneuve niet zo te spreken. "Het is niet meer wat het vroeger was. Het was eerst zo glamoureus, maar nu is dat veel minder. Het is nog steeds een uitdaging voor acteurs: je begint onderaan die grote treden op de rode loper, met televisiecamera's en fotografen... Het stelt echt wel wat voor, maar het is ook zo weer weg. Je bent een koningin voor één dag vanaf zeven uur en om twaalf uur is het weer afgelopen."