De televisiepremière van de film Het Bombardement trok zaterdagavond bijna 1,1 miljoen kijkers naar NPO 1. Alleen Linda de Mol scoorde meer kijkers op primetime met Weet ik Veel?

Dat meldt Televizier zondagochtend.

De door Ate de Jong geregisseerde film gaat over een bokser (gespeeld door Jan Smit) die tijdens het bombardement op Rotterdam tijdens de Tweede Wereldoorlog verliefd wordt op Eva (Roos van Erkel). Het was de eerste hoofdrol in een film voor Smit.

Negatieve recensies

Het Bombardement kreeg in 2012 veel negatieve recensies van filmjournalisten. Zo schreef Bor Beekman van De Volkskrant: "Jan Smit is geen acteur - vriendelijker valt het niet te verwoorden. Hij doet zichtbaar zijn best, maar ziet zich gehinderd door een uitgestreken gezicht en monotone spreekstem."

Ondanks de kritiek trok de film binnen twee weken wel meer dan 100.000 bezoekers naar de bioscoop. Daarom kreeg de film de onderscheiding Gouden Film.

De NPO kondigde het uitzenden van de film op een opmerkelijke manier aan: "Mocht de film tegenvallen, dan kunt u altijd daarna nog naar het Sportjournaal kijken."