Charlize Theron heeft zich voor haar rol in de film Mad Max: Fury Road kaal geschoren, maar mannen gingen daardoor niet anders om met de actrice. "Ik was niet echt op zoek naar een man toen ik deze film maakte", vertelt ze aan NU.nl.

De actrice zei haar blonde lokken in 2012 vaarwel om de film op te nemen. "En tegen de tijd dat ik weer thuis kwam, had ik al een jaar zo rondgelopen, dus dacht ik er helemaal niet meer over na."

Theron heeft sinds begin 2014 een relatie met Sean Penn.

Ook op de set besteedde de actrice niet veel aandacht aan haar kapsel. "De opnames waren een hele geïsoleerde ervaring. Het was eigenlijk alleen wij, die de film aan het maken waren. Ik liep niet echt veel rond, zodat andere mensen het konden zien en ervaren."

Tiran

De actrice kwam zelf op het idee voor het kapsel van haar personage Imperator Furiosa. "Het was zo puur en alleen voor deze rol, dus dat was het. Het was wat ik moest doen voor mijn werk."

Het personage keert zich in Mad Max: Fury Road, vanaf donderdag in de bioscopen, tegen de tiran Immortan Joe. Ze reist de apocalyptische wereld rond in een oorlogsvoertuig dat alleen zij kan besturen, met de vijf bloedmooie vrouwen van Joe op de achterbank. Mad Max, gespeeld door Tom Hardy, sluit zich bij de rebellen aan.

De vijf vrouwen, gespeeld door Rosie Huntington-Whiteley, Zoë Kravitz, Riley Keough, Abbey Lee en Courtney Eaton, hebben hun looks in de film mogen behouden. Therons personage heeft weinig met glamour van doen.

Glamour

De actrice, die ook model is van prestigieuze merken als Dior, vindt glamour zelf interessant, maar niet heel belangrijk. "Het gaat over twee extremen, zoals dat in het leven ook is", vertelt de 39-jarige actrice. "De menselijke conditie heeft dat nodig. We willen niet iedere dag het zelfde doen of zijn. Ik denk dat daar ook wat moois in zit. Een beetje haar en make-up verkennen en jezelf vinden, dat is gewoon wat vrouwen doen."