Charlize Theron denkt dat het tijd is dat actrices zich hard maken voor gelijke rechten. "Misschien moeten we maar gewoon zeggen: tot hier en niet verder. Dit is de tijd om te strijden voor gelijkheid."

Dat zegt de actrice in een interview met Elle UK.

Theron kwam enkele maanden geleden in het nieuws, toen bleek dat zij stukken minder verdiende dan haar mannelijke collega's voor haar rol in Snow White and the Huntsman. "Ik moet eerlijk toegeven: toen ik er naar vroeg gaven ze eerlijk antwoord dat het klopte. En misschien is dat wel wat we er uit moeten halen: tot hier en niet verder."

De 39-jarige actrice heeft voor het tweede deel van de fantasyfilm geëist dat ze meer betaald zou krijgen en net zo behandeld zou worden als haar mannelijke collega Chris Hemsworth.

Woedend

"Dit is een goede tijd om te streven naar gelijkheid en om meiden te laten weten dat het zijn van een feministe iets goed is. Het betekent niet dat je mannen haat. Het betekent gelijke rechten. Als je dezelfde baan hebt, zou je op dezelfde manier moeten worden gecompenseerd."

Tijdens het bekend worden van haar loon voor Snow White kwam ook op straat te liggen dat Amy Adams en Jennifer Lawrence stukken minder betaald hadden gekregen voor hun rollen in American Hustle, dan hun mannelijke collega's.

"Dat maakt me echt woedend. Ze zijn net zo goed als welke man dan ook in deze industrie."