Regisseur Ate de Jong gaat voor zijn nieuwe film samenwerken met de Hollywood-componist Randy Edelman. 

Dat heeft de filmmaker woensdag gemeld.

De veelbekroonde Edelman werkte de afgelopen halve eeuw aan tientallen filmklassiekers, zoals Ghostbusters, Twins, The Last of the Mohicans en The Mask. In de jaren zeventig en tachtig componeerde hij talloze songs voor iconen als The Carpenters, Barry Manilow en Olivia Newton-John.

Ook maakte hij eerder al de muziek voor Drop Dead Fred, de komedie die De Jong in de jaren negentig zelf in Hollywood maakte. “We hebben altijd contact gehouden, en Randy wilde dolgraag een keer aan een kleine Europese kwaliteitsfilm meewerken. Ik had nooit gedacht dat hij ja zou zeggen voor het budget dat ik hem kan bieden.”

Romantische komedie

De Jong werkt op dit moment in Londen aan de romantische komedie Love Is Thicker Than Water, een 'moderne variant op Romeo en Julia'. De hoofdrol in de romkom wordt gespeeld door acteur Johnny Flynn, die eerder ook te zien was in de verfilming van het beroemde boek Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman. De vrouwelijke hoofdrol is voor de Britse actrice Lydia Wilson (About Time).

Het is het tweede project dat De Jong in korte tijd in Groot-Brittannië heeft gedraaid. “De UK bruist op dit moment van de mogelijkheden”, stelt hij. “Ook voor niet-Britse filmmakers.” Eerder maakte de Nederlander de martelthriller Deadly Virtues: Love. Honour. Obey, die aan diverse landen werd verkocht, waaronder de Verenigde Staten. Dit was zijn eerste film sinds het geflopte oorlogsdrama Het Bombardement met zanger Jan Smit in de hoofdrol.

Het is de bedoeling dat Love Is Thicker Than Water in het najaar in première gaat.