De mannelijke cast van de Nederlandse film Ventoux heeft regisseur Nicole van Kilsdonk aan het einde van de opnames getrakteerd op een lapdance. 

Dit vertelt een van de hoofdrolspelers Kasper van Kooten in VIVA.

'’Als de opnames van een film erop zitten, volgt er altijd een wrap party met crew en cast. Die van de film Ventoux was legendarisch. We zaten in een soort jeugdhonk in België, een café waar een van de Vlaamse acteurs nog als glazenwasser had gewerkt", vertelt Van Kooten. 

"We stonden te dansen en te springen. Negen mannen en een vrouw: de regisseur. Er zijn dingen gebeurd, ga ik nu buiten mijn boekje? Nee dit dan ik vertellen: we hebben haar getrakteerd op een onvervalste lapdance. Zonder shirts.”

Geblinddoekt

“We hadden haar geblinddoekt”, vervolgt de acteur, '’Maar ze bleef maar onder dat lapje door kijken. Voor een regisseur is niet kunnen zien natuurlijk de hel. Om een uur of vijf kneep ik ertussenuit. Ik verdwaalde en kwam via industrieterreinen een uur later - onderkoeld, maar wel met verse broodjes van de bakker - in mijn hotel in midden fucking België aan. Internationale carrière!”

Ventoux is de verfilming van de roman van Bert Wagendorp over vier mannen van middelbare leeftijd die samen nogmaals op hun racefiets de Mont Ventoux gaan beklimmen.

De hoofdrollen in de film worden gespeeld door Kasper van Kooten, Wilfried de Jong, Leopold Witte, Martijn Lakemeier en Abbey Hoes. Ventoux is vanaf 14 mei in de Nederlandse bioscopen te zien.