The Fault in Our Stars heeft vier prijzen in de wacht gesleept op de MTV Movie Awards.

De film won de prijs voor best film en beste zoen. Shailene Woodley pakte de prijs voor beste vrouwelijke actrice en werd tevens bekroond met de Trailblazer Award, een prijs die wordt uitgereikt aan jonge acteurs die inspirerend zijn voor een generatie.

"Ik realiseer me dat we niet volledig onszelf kunnen zijn zonder een gemeenschap. We kunnen niet onszelf zijn zonder dat mensen op ons reflecteren", vertelde de actrice in haar toespraak. "Ik bedank iedereen voor wie ik een steunpilaar kon zijn."

The Maze Runner-acteur Dylan O’Brien nam zondag drie prijzen mee naar huis. Hij kreeg de prijs voor doorbrekend acteur en de prijs voor beste filmheld. Samen met tegenspeler Will Poulter sleepte hij de prijs voor het beste filmgevecht binnen.

Bradley Cooper

Bradley Cooper werd bekroond tot beste acteur voor zijn rol in American Sniper, Channing Tatum mocht zich beste komisch acteur noemen voor zijn optreden in 22 Jump Street.

Meryl Streep kreeg de prijs voor beste slechterik, Zac Efron was de beste shirtloze filmverschijning en met de doodsangsten die Jennifer Lopez uitstond in The Boy Next Door won ze de zogenaamde Best Scared As Shit Performance.

Zijn tegenspelers uit The Avengers eerden Robert Downey Jr. op het podium toen hij zijn Generation Award uitgereikt kreeg. Chris Evans, Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Jeremy Renner en Mark Ruffalo gingen op hun knieën voor Iron Man.

"Ik heb gefaald, succes gehad, ik ben volwassen geworden, ik heb teveel gefeest", vertelde Downey toen hij zijn oeuvreprijs in ontvangst nam. "Ik ben letterlijk naar de top geklauterd. Als een man beoordeeld wordt op het gezelschap van zijn vrienden, moet ik wel iets goed doen."

Video: Fault in Our Stars wint op MTV Movie Awards