Acteur Willem Voogd is voorlopig klaar met het spelen van Mees Kees. Maar het lijkt hem wel spannend om over tien jaar te zien hoe het populaire personage dan in het leven staat.

"Het lijkt me heel spannend als hij dan inmiddels lesgeeft in Suriname, of in een Hollandse enclave in Michigan", legt Voogd uit.

"Dat is een heel andere omgeving, maar er is wel een goede reden voor een Nederlandse docent om daar les te gaan geven. En het geeft een nieuw tintje aan het verhaal dat we al kennen."

Voogd vertolkte in drie films de rol van de schuchtere docent. Alle drie de titels kregen goede recensies en trokken 600.000 bezoekers. "Maar we weten nu wel alles wat er over Mees Kees op school te weten valt. We zouden nog kunnen kijken wat hij in zijn vrije tijd doet, of wie zijn vrienden zijn. Maar dan zou het een heel ander soort film worden."

Voogd staat in april met zijn gezelschap Pavlov in de theaters met de voorstelling Morrison: You know that it would be untrue, over Doors-zanger Jim Morrison. Hij heeft het stuk gemaakt met zijn artistiek partner Ralph Kooijman. Het is het tweede deel in een trilogie over de betekenis en mystiek van overleden zangers.