Sylvia Hoeks gaat de vrouwelijke hoofdrol spelen in de internationale actiethriller The Lake van de vermaarde Franse filmproducent Luc Besson, bekend van Taken en Lucy.

Dat heeft haar agent donderdag bekendgemaakt.

De Nederlandse actrice werkt voor de film samen met onder anderen acteur J.K. Simmons, die recentelijk een Oscar won voor zijn bijrol in de film Whiplash.

The Lake gaat over een team Navy Seals, die in een Servisch meer op een lang verloren gewaande schat stuiten. De film wordt geregisseerd door Steven Quale. De Amerikaanse regisseur werkte op de set van onder meer Titanic, Avatar en Terminator 2 als regie-assistent van James Cameron en debuteerde recent met de horrorfilm Final Destination 2.

Duitsland

Het scenario is geschreven door Luc Besson en Richard Wenk. De opnames beginnen eind deze maand in Duitsland. The Lake wordt in 2016 in de bioscoop verwacht.

Sylvia Hoeks beleefde haar internationale doorbraak twee jaar geleden met de vrouwelijke hoofdrol in The Best Offer (2013), naast Geoffrey Rush. Zij is verder bekend van films als Tirza, Het meisje en de dood, De bende van Oss, Bros Before Hoes en De storm.

Ook speelde zij in populaire series als Overspel en Bloedverwanten. Voor haar bijrol in Duska werd zij bekroond met een Gouden Kalf.