Actrice Oona Chaplin (Game of Thrones en The Longest Ride) staat bekend als de kleindochter van de wereldberoemde Charlie Chaplin, maar vindt het absoluut niet erg om zo gezien te worden.

Dat vertelt ze in gesprek met NU.nl.

De in Madrid geboren dochter van actrice Geraldine Chaplin laat weten heel erg trots te zijn op haar grootvader. "Ik vind het niet erg om als de 'kleindochter van' bekend te staan", vertelt Chaplin. "Ik ben heel erg trots op mijn grootvader."

"Hij is niet alleen een inspiratie voor mij, maar ook voor heel veel andere mensen", vervolgt ze. "Hij heeft zoveel mensen laten lachen. En dat was dus in de tijd dat er geen globale en sociale media bestond, wat voor hem het dus nog lastiger maakte om wereldberoemd te worden. Toch is het hem gelukt."

Carrière

De actrice hoopt ooit een carrière als haar opa te krijgen. "Helaas heb ik hem nooit gekend, omdat hij overleed toen ik nog niet geboren was. Anders kon ik nog wel van hem leren. Ik hoop ooit net zo goed als hij te worden; op die manier kan ik hem eren", besluit ze met een glimlach.