De geestelijk vader van Twin Peaks, David Lynch, stopt met het schrijven van een script voor nieuwe afleveringen voor de serie. 

Dat meldt Hollywood Reporter zondag (lokale tijd). 

Lynch zei op zijn twitteraccount dat hij niet langer mee zal werken aan een hernieuwde reeks aflveringen. Na onderhandelingen die zestien maanden hebben geduurd, zou de regisseur naar eigen zeggen te weinig geld geboden zijn. 

Om die reden zou hij het script niet uit kunnen werken "zoals ik voel dat het moet gebeuren", zo sprak Lynch.

Lynch zei dat hij gehoopt had dat "zaken anders uit zouden pakken". Ook liet hij in zijn tweets weten dat hij een vernieuwing van Twin Peaks nog altijd een warm hart toedraagt en dat het ondanks zijn vertrek goed mogelijk is dat er nieuwe afleveringen komen. 

'Complicaties' 

Half maart schreven verschillende media over een persconferentie waar Lynch vertelde dat er 'complicaties' zouden zijn tijdens de productie van de serie, die in 2016 te zien moet zijn.

"Ik ben niet zeker of de reboot wel gaat gebeuren", zei Lynch toen. Een onbekende bron meldde aan fansite Welcome to Twin Peaks dat de contractonderhandelingen stroef verlopen en de schrijver daarom terughoudend zou zijn.