In samenwerking met de Superguide van Veronica Magazine zet NU.nl de leukste en meest interessante films, programma's en series van de week op een rijtje.  

Deze week staat onder meer in het teken van de nieuwe serie Bagels en Bubbels, de uitreiking van de 3FM Awards en een nieuwe aflevering van het bizarre liefdesexperiment Adam zkt Eva.

The Graham Norton Show - Zondag 5 april, 22.45 uur, NPO3

Vier redenen om vanavond op de bank te ploffen en de telefoon bruut op stil te zetten, te weten: Denzel Washington, Gemma Arterton, Peter Capaldi en George Ezra. Ofwel, Graham Norton pakt weer heerlijk uit met fenomenale gasten.

Louisa & Rosanna - Zondag 5 april, 22.00 uur, TLC

Kleine Lowieke wilde vroeger niets liever dan lippenstift opsmeren en paraderen in glitterjurkjes. Dat zorgde voor nogal wat onbegrip. Jaren en vele struggles later wordt hij Louisa en valt alles op zijn plek. Hij, of nee: zij, valt voor de charmes van Rosanna, die zich juist weer meer een jongen voelt. Het blijkt pats, boem, liefde op het eerste en op het tweede gezicht. Inmiddels zijn ze alweer veertien jaar samen en toe aan een volgende stap in hun relatie. De aanloop naar het huwelijk gaat, net als hun leven, met horten en stoten, maar zit ook vol ongein en heerlijke zelfspot.

Een man voor mijn moeder - Maandag 6 april, 21.30 uur, SBS6

‘Spontane vrouw van 42 zoekt man om leuke dingen mee te doen. O ja, mijn kinderen willen je wel eerst kritisch keuren.’ Vier single moeders tussen de 30 en de 60 jaar gaan op zoek naar de ideale partner. Met tig miljoen vrijgezellige dames en een stuk minder mannen is dat tegenwoordig best een opgave. Vandaar dat de moeders hulp krijgen van hun bloedeigen kroost. Want wie weten er nu beter dan zij wat er het beste is voor hun allerliefste moeder? Helaas blijken sommige kids nogal wat eisen te hebben en dat staat de zoektocht naar die ene ware toch lichtelijk in de weg.

Adam zkt Eva - Dinsdag 7 april, 20.30 uur, RTL 5

Het meest bizarre liefdesexperiment is terug met extra kansen voor Adams en Eva’s die hun avontuur vroegtijdig zien stranden. Op een geheim eiland mogen ze hun zoektocht voortzetten. Uiteraard ook in hun poezelige nakie.

Bagels en Bubbels - Dinsdag 7 april, 20.30 uur, Net 5

De nieuwe serie Bagels & Bubbels smaakt als Notting Hill maar dan met Egbert-Jan Weber, Bracha van Doesburgh, Halina Reijn en zo’n twintig kilo opstuivend zelfrijzend bakmeel. Alhoewel zelfrijzend? Daar gaat het dus mis. De prille liefde ligt naast hun zeer diverse levens per direct onder vuur van opdringerige exen, paparazzi en een stinkend rijke papa. Maar bewezen Anna en William Thacker destijds juist niet dat liefde onvoorspelbaar is?

Gouden Bergen - Woensdag 8 april, 20.30 uur, Net 5

De tweedelige serie Gouden Bergen smaakte per direct naar meer. Tijd voor een stukje gluren bij de rijke buren deel twee. De zes dames uit het welgestelde dorpje Bergen lijken het perfecte luizenleventje te leiden. Dat niets is wat het lijkt, blijkt zodra de voordeur op een kier staat. Manipulerende pubers, geblokkeerde creditcards en echtgenotes die vreemdgaan: het is aan de orde van de dag. Om het water niet tot hun zorgvuldig geglosste lippen te laten komen zijn ze bereid zware offers te brengen. Berusten in hun lot is nu eenmaal een absolute no go!

3FM Awards - Donderdag 9 april, 20.30 uur, NPO3

Zo’n beetje elke upcoming artist zal willen ruilen met de megapopulaire rockband Kensington, maar alleen omdat ze weten hoe het verhaal afloopt. De bandleden zelf weten als geen ander wat ze ervoor moesten laten. Hoe lang de weg naar de top was. En vooral ook, hoe diep de dalen waren. Maar er was een pact en een geloof in eigen kunnen. Volkomen terecht, zo blijkt. Vanavond tijdens de uitreiking van de 3FM Awards staan ze naast Racoon, Mr. Probz en De Staat, en nemen ze misschien wel vijf (!) awards mee naar huis.

Top Gear - Vrijdag 10 april, 21.30 uur, Veronica

Na het ontslag van Jeremy Clarkson is de kans groot dat het mega-populaire autoprogramma Top Gear in een doodlopend straatje wordt geparkeerd. De BBC is niet van plan om voor de parkeerkosten op te draaien; een al eerder geplande live-tournee van het TG-trio gaat namelijk gewoon door. Onder een andere naam, dat wel. De mannen gaan als Clarkson, Hammond and May live de shows presenteren en zullen optreden in Noord-Ierland, Zuid-Afrika en thuisland Engeland. Veronica zendt de afleveringen van het (aller-?)laatste seizoen uit.

Dit is maar een selectie uit de Superguide van Veronica Magazine. Hier vind je een overzicht.