Daniel Craig heeft een knie-operatie ondergaan in New York, op drieduizend kilometer afstand van de filmset van de nieuwe James Bond-film in Mexico.

Volgens de Britse krant Mirror raakte de acteur al geblesseerd tijdens het draaien van een actiescène in de Oostenrijkse Alpen.

Vijf dagen later werd de blessure nog erger tijdens een vechtscène in de Britse Pinewood Studios. Op de set in Mexico concludeerde Craig dat zijn knie medische behandeling nodig had.

Volgens Mirror besloot de acteur naar zijn woonplaats New York te vliegen voor een medisch onderzoek. De hoofdrolspeler mist daardoor enkele opnamedagen van de kostbare productie. Mirror meldt dat de operatie afgelopen week is uitgevoerd. Craig werd er maandag gezien meteen weekendtas toen hij de kliniek verliet.

Kijkoperatie

Een woordvoerster van de producent bevestigt tegenover de krant dat de acteur een kijkoperatie heeft ondergaan, een zogeheten arthroscopische ingreep om de knie te herstellen. Ze zegt dat de acteur op 22 april weer in de Pinewood Studios bij Londen wordt verwacht.

Vertraging

Voor regisseur Sam Mendes betekent de vertraging een race tegen de klok om de film nog dit najaar in de bioscopen af te kunnen leveren.

Terwijl Craig herstelde van zijn operatie, werden in Mexico-Stad de scènes opgenomen waar de hoofdrolspeler niet in zit, waaronder de stuntscènes met dubbelgangers. De close-ups tijdens de vechtscènes zijn uitgesteld tot Craig terugkeert.