Acteur Egbert-Jan Weeber, die komende dinsdag te zien is in de romantische komedieserie Bagels & Bubbels, laat weten geen grote fan van het genre te zijn.

Dat zegt hij in gesprek met NU.nl.

Weeber gaat zelf niet vaak naar de bioscoop om een romkom te zien. "Ik ben er gewoon niet heel erg van", geeft de acteur toe. "Ik kijk er niet graag naar, al moet ik wel zeggen dat de kracht van Bagels & Bubbels wel heel sterk is."

Bagels & Bubbels is de nieuwe serie van Net5. Het vertelt over simpele bakkersjongen Rick (Weeber) die verliefd wordt op het internationale supermodel Noa (Bracha van Doesburg). Halina Reijn speelt de verloofde van Rick, Géza Weisz heeft een rol als broer van de bakkersknecht.

Notting Hill

De serie doet ergens denken aan Notting Hill, wat Weeber kan beamen. "Ik heb die film nooit gezien, maar ik hoorde al van vele anderen dat er veel raakvlakken zijn", aldus de acteur. "En ook is Noa een kruising van Doutzen Kroes en Paris Hilton. Zo kun je blijven vergelijken"

Weeber heeft geen last van druk. "Ik moet eerlijk zeggen; Ik hou me niet zo bezig met de kijkcijfers", zegt Weeber zelfverzekerd. "Bij een film vind ik het wel belangrijk of er meer dan 100.000 bezoekers zijn, maar bij televisie let ik er niet zo op."

De acteur is blij dat dat er in ieder geval vanuit de zenderbazen veel steun is. "Ik vind het al heel goed dat Net5 zich erg inzet op drama; daarom maken ze nu heel veel series. Ze steken hun kop erboven", aldus Weeber. 

Series

Het valt Weeber ook op dat er veel meer waardering is voor series. "Ook bij mijzelf. Het mooie aan een serie is dat je er zo lekker in kunt verdwijnen", vertelt de 33-jarige acteur.

"Een film is na anderhalf uur alweer afgelopen, terwijl je met een televisieserie seizoenen lang kunt doorgaan. Oh, dat is zo fijn aan series."

Onmogelijk liefdesverhaal

De serie zet zich neer als een "onmogelijk liefdesverhaal", maar Weeber wil wel aangeven dat liefde altijd alles overwint. "Zo onmogelijk is het dus ook weer niet. Mensen kunnen van deze serie leren dat je je hart moet volgen, en niet teveel je eigen hoofd moet gebruiken. Daar kan ik echt achter staan", aldus Weeber.

"Het is niet altijd realistisch", zegt de acteur lachend. "Maar het kan wel. Ik was zelf ooit een boertje uit Groningen die in Haren in een supermarkt aan het vakken vullen was; ik dacht toen echt niet dat ik jaren later met de beste acteurs en actrices mocht werken."

Dat iedereen een internationaal supermodel kan krijgen, wil Weeber wel relativeren. "Je moet dus niet als een soort debiel of malle eppo ervan uitgaat dat je een persoon als Doutzen Kroes aan de haak kunt slaan. Tenminste, het kan altijd. Maar je kunt er niet vanuit gaan", besluit Weeber lachend.