Kings of War, de nieuwe TGA-voorstelling van regisseur Ivo van Hove, is volgend seizoen in New York te zien. Het stuk is nu al aangekocht door BAM, de Brooklyn Academy of Music. Hier was vorig jaar ook het stuk Angels in America te zien.

De aankoop van Kings of War is bijzonder omdat het stuk nog niet is gemaakt. De voorstelling, die vertelt over drie leiders die moeten besluiten of ze ten strijde trekken of niet, gaat komende zomer in première op het Holland Festival.

Daarna is Kings of War onder anderen in Londen en Parijs te zien. De hoofdrollen worden gespeeld door Ramsey Nasr, Hans Kesting en Eelco Smits. Bijrollen zijn er voor onder anderen Aus Greidanus jr, Robert de Hoog, Hugo Koolschijn, Kitty Courbois en Janni Goslinga.

Van Hove gaat dit najaar in New York de musical Lazarus maken, gebaseerd op het werk van David Bowie. Het stuk is gebaseerd op de cultfilm The Man Who Fell To Earth, over een buitenaards wezen dat naar de aarde komt om water te halen voor zijn planeet die door aanhoudende droogte wordt bedreigd. Dit stuk moet eind 2015 in première gaan.