Zender Netflix gaat in Nederland exclusief het derde seizoen van hitserie Orphan Black uitzenden. 

Vanaf 19 april is de serie, waarin de Nederlandse acteur Michiel Huisman een belangrijke bijrol speelt, elke week direct na uitzending van de nieuwe aflevering in de VS te zien.

Dat heeft Netflix vrijdag gemeld.

Orphan Black vertelt over een kleine crimineel (Tatiana Maslany) die het leven overneemt van een vrouw die exact op haar lijkt. Vanaf dat moment is zij echter haar leven niet meer zeker. Huisman speelt haar ex, met wie zij samen een kind heeft.

De 33-jarige Huisman vertolkte ook al een rol in het tweede seizoen, maar het was lange tijd onduidelijk of hij zijn rol zou prolongeren. Het is niet de eerste buitenlandse serie waarin de acteur te zien is. Hij speelde ook al een hoofdrol in Treme en is vorig jaar toegevoegd aan de vaste cast van fantasyfenomeen Game of Thrones.

De Nederlander is ook steeds meer in Engelstalige films te zien. Op dit moment draait in de bioscopen roadmovie Wild, over een getroebleerde vrouw die te voet langs de westkust van de VS reist. Huisman deelt hierin het doek met actrice Reese Witherspoon.